Skip to Content
U borbu protiv viška vlage; Zima dolazi!

Zima dolazi: 4 načina kako se boriti protiv vlage u domu

Vlaga zimi može biti problem.

Zima dolazi zajedno s kišom i hladnoćom. U pokušaju da se zaustavi hladnoća, današnje kuće izgrađene su kako bi bile energetski učinkovite i izolirane. Bez prirodne ventilacije, budući da vanjski zrak ne može ući, viška vlage lako može biti zarobljena u domu. Što trebate učiniti kako biste zimi kontrolirali vlagu u domu?

1. Kontrolirajte izvor vlage

Ventilirajte sve plinske plamenike i sušilice za odjeću kako biste bili sigurni da topli i vlaži zrak koji napušta aparate ne pridonosi već toplom i vlažnom zraku u Vašem domu. Iskoristite kuhinjske nape i ventilaciju u kupaonici kako biste spriječili nastanak kondenzacije.

2. Ventilacija zimi

Hladni zimski zrak sadrži manje vode i stoga je manje vlažan. Kad ovaj zrak uđe u Vaš dom, razrijedit će vlagu. Ovo se već odvija u starijim kućama, ali u novim ili renoviranim kućama treba stvoriti otvore za prozračivanje ili se prozori i vrata redovito trebaju otvorati kako bi zrak cirkulirao i stvorio idealnu razinu vlage u zatvorenom prostoru.

Redovita ventilacija pomoći će u održavanju idealne razine vlage u domu.

3. Zagrijavanje

Treći način upravljanja kakvoćom zraka je povećanje temperature. Grijanje doma smanjit će relativnu vlažnost jer visoka temperatura može zadržati više vode. Ova aktivnost kontrolira vlagu jer će napraviti protutežu višku vlage nastale modernim načinom života.

4. Postavite odvlaživač zraka

Razmislite o postavljanju odstranjivača vlage u Vašem domu koji pomaže u borbi protiv suvišne vlage i stvora savršenu atmosferu u svakoj prostoriji.

Postavljanjem odstranjivača vlage možete postići idealnu razinu vlage u Vašoj spavaćoj sobi.

Zapamtite ove savjete ukoliko živite u novim i potpuno izoliranim domovima i nećete imati probleme s vlagom.

Moglo bi vas također zanimati