Skip to Content
SVE ŠTO TREBATE ZNATI O VLAZI.
ČESTO POSTAVLJENA PITANJA

Pronađite odgovore na pitanja o vlazi i odstranjivačima vlage kao što su: koja je idealna razina vlage u domu, kako otkriti prekomjernu vlagu i na koji način djeluju odstranjivači vlage.

Kada se prekomjerna vlaga ne može otopiti, zadražava se u hladnim područjima Vašeg doma kao što su prozori, negrijane prostorije ili slabo izolirani zidovi. Kondenzacija na prozoru prvi je znak prekomjerne vlage i može stvoriti osjećaj hladnoće. Ukoliko ne riješite problem vlage na vrijeme, to može dovesti do razvoja plijesni, kondenzacije, otpadanja boje i tapeta, neugodnih mirisa i žutih mrlja na odjeći i kožnim tkaninama.

Vlaga može doći izvana, kroz otvorena vrata ili prozore, temelje i zidove ili od aktivnosti u Vašem domu. U prosjeku, tipična obitelj dnevno proizvede 12 litara vode u zraku kroz dnevne aktivnosti kao što su kuhanje, tuširanje ili kupanje te grijanje. Tijekom hladne sezone kada počinje sezona grijanja, zapravo zadražamo vlagu u našem domu.

Odstranjivač vlage ili odvlaživač zraka je uređaj koji kontrolira vlagu. Njegova uporaba pruža učinkovitu pomoć pri visokoj vlazi u Vašim sobama jer upija prekomjernu količinu vode i neutralizira neugodne mirise kako bi se postigla savršena atmosfera u Vašem domu. Ukoliko želite smanjiti prekomjernu vlagu, Ceresit Stop vlazi odstranjivač vlage idealno je rješenje za Vas.

Na temelju veličine sobe i razine vlage, naši odstranjivači vlage idealno su rješenje za probleme s vlagom.

Ceresit Stop vlazi PEARL odstranjivač vlage preporuča se za male sobe do 10m². Ova uređaj koristi tabletu Power tab 2u1 (neutral) i Power tab 3u1 Aromatherapy.
Za prostorije veličine do 20m² ili 40m² preporučamo Ceresit Stop vlazi Aero 360° kao efikasno rješenje za prekomjernu vlagu. Učinkovito uklanja vlagu do 40% više učinkovitosti*.
Punjenje zahtijeva jednu Aero 360° tabletu.
Sachete - mirisne vrećice efikasno upijaju prekomjernu vlagu u malim prostorima kao što su ormari, ladice, ormarići za cipele.

*U usporedbi s Henkelovim standardom

Odstranjivač vlage počinje raditi odmah nakon postavljanja, čim tableta dođe u kontakt s vlagom u zraku. Zahvaljujući izuzetno aktivnim kristalima, Ceresit Stop vlazi Aero 360°tableta upija vlagu u zraku i pretvara ju u slanu otopinu. Ta slana otopina nakuplja se na dnu uređaja. Tijekom procesa upijanja vlage, tableta se postepeno topi dok u potpunosti ne nestane. Naši uređaju su sigurni jer ne zahtijevaju električnu energiju. Ceresit Stop vlazi odstranjivači vlage pomažu u smanjenju prekomjerne vlage i stvaraju savršenu atmosferu u Vašem domu.

Niti jedan od naših odstranjivača vlage nije električni uređaj i ne zahtijeva korištenje električne energije za rad. Ne stvaraju buku tijekom rada. Iako nisu električni, naši odstranjivači vlage vrlo su učinkoviti.

Ceresit Stop vlazi Aero 360° možete koristiti u bilo kojoj prostoriji u Vašem domu, gdje god imate probleme prekomjerne vlage. Vlaga može napasti sve prostorije u Vašem domu kao što su podrum, kupaonica, kuhinja, podrum, garaža, spavaća soba ili dnevni boravak. Kako naši uređaji ne zahtijevaju električnu energiju, mogu se koristiti u kamp kućicama, brodovima i vikendicama. Naši odstranjivači vlage kontroliraju vlagu u svakoj prostoriji.

Za veću učinkovitost i za postizanje boljih rezultata, Ceresit Stop vlazi Aero 360°postavite na udaljenosti od 10cm od zida. Time se osigurava protok zraka oko i kroz uređaj kako bi se postiglo upijanje vlage. Preporučamo držati uređaj izvan dohvata djece ili kućnih ljubimaca. Držite podalje od izvora grijanja jer time utječete na performanse tablete.

Na temelju veličine sobe i razine vlage, naše odstranjivače vlage možete koristiti u bilo kojoj prostoriji.

Ceresit Stop vlazi Aero 360° idealan je za prostorije veličine do 20m², ovisno o temperaturi i veličini prostorije. Ceresit Stop vlazi PEARL odstranjivač vlage preporuča se za male sobe do 10m².
Za upijanje prekomjerne vlage u malim prostorima kao što su ormari, ladice, ormarići, sachete-mirisne vrećice su idealno rješenje.
Ceresit Stop vlazi odstranjivači vlage idealni su u borbi protiv prekomjerne vlage. Potrebno je samo oabrati idealan uređaj za Vašu prostoriju.

Bilo koji od naših uređaja za odstranjivače vlage može se postaviti u kupaonicu. Dok proizvod pomaže u uklanjaju vlae, neće spriječiti privremenu pojavu pare u kupnici tijekom ili nakon tuširanja. Međutim, pomaže u sprječavanju nastanka neugodnih mirisa jer upija prekomjernu vlagu koja se zadražava nakon Vaših aktivnosti.

Ako koristite Ceresit Stop vlazi AERO 360°, prve kapljice mogu se pojaviti unutar 12 sati, ovisno o razini vlage i temperaturi prostorije. Jedna tableta traje do 3 mjeseca u sobi veličine do 20m².
Ako koristite Ceresit Stop vlazi PEARL, prve kapljice mogu se pojaviti unutar 24 sata, ovisno o razini vlage i temperaturi prostorije.  Jedna  tableta traje do 2 mjeseca u sobi veličine do 10m².
Kontinuirana uporaba bilo kojeg od ovih uređaja osigurat će savršenu atmosferu u Vašem domu.

Ovisno koji uređaj koristite, tableta za odstranjivač vlage može trajati 2 do 3 mjeseca.
Ako koristite Ceresit Stop vlazi Aero 360°, Jedna tableta traje do 3 mjeseca u sobi veličine do 20m².
Ako koristite Ceresit Stop vlazi PEARL, jedna  tableta traje do 2 mjeseca u sobi veličine do 10m². U oba slučaja dugotrajnost tablete ovisi o razini vlage i temperaturi prostorije.

Odstranjivač vlage upija prekomjernu količinu vlage i pretvara ju u slanu otopinu. Tijekom procesa upijanja vlage, tableta se postepeno topi dok u potpunosti ne nestane. Slana otopina nakuplja se u donjem dijelu spremniku. Trajanje Aero 360°tablete jest 3 mjeseca i 2 mjeseca za Power tab tablete (ovisno o razini vlage i temperaturi prostorije).
Za konstantno odvlaživanje, naš Aero 360°ima indikator punjenja. Kada razina vode u spremniku dosegne crvenu oznaku na indikatoru, morate provjeriti punjenje jer će se uskoro otopiti.

Nakon što se tableta u potpunosti otopi i napuni spremnik, izlijte otopinu u zahod. Ne preporuča se upotreba otopine za nikakve druge radnje. Kako bismo povećali sigurnost i jednostavnost rukovanja, Aero 360° ima posebnu sigurnosnu kvačicu koja omogućava lakše izlijevanje otopine - samo ju otvorite i možete isprazniti spremnik. Nakon toga, uređaj po potrebi isperite toplom vodom.

Neugodni mirisi u zatvorenim prostorijama posljedica su prekomjerne vlage. Kako biste poboljšali atmosferu u svojoj sobi i kako biste se borili protiv neugodnih mirisa, preporučamo upotrebu odstranjivača vlage. Ukoliko samo želite neutralizirati mirise i stvoriti ugodnu atmosferu u Vašem domu, preporučamo korištenje Aromatherapy tableta: naše mirisne tablete za odstranjivač vlage.

Za male prostore poput ormara, ladica, ormarića idealne su Ceresit Stop vlazi sachete-mirisne vrećice.

Ceresit Stop vlazi sachete jednokratni su odstranjivači vlage koji efikasno upijaju prekomjernu vlagu ispuštajući ugodan miris. Tehnologija prozračne tkanine dopušta upijanje prekomjerne vlage i sprječava ispuštanje vode. Odjeća i osobni predmeti ostaju čisti i suhi. Jednostavno se koriste. Izvadite vrećicu iz pakiranja i postavite s bijelom stranom okrenutom prema gore. Pazite da bijela strana ne dođe u kontakt s odjećom. Ne prekrivajte vrećicu predmetima ili odjećom (s bijelom stranom okrenutom prema gore). Ukoliko objesite vrećicu, izbjegavajte kontakt s odjećom. Kada se sadržaj u potpunosti pretvori u gel, bacite vrećicu u smeće i zamijenite novom.

Moglo bi vas također zanimati

  • 3 min čitanja
    5 uzroka zašto Vaš dom pati od vlage

    Otkrijte uzroke nastanka vlage u Vašem domu.

  • 3 min čitanja
    Plijesan, alergije i ostali negativni efekti

    Najizravniji učinak visoke vlage u prostoriji je neudobnost.