Skip to Content
Nekoliko jednostavnih načina kako poboljšati kvalitetu zraka u Vašem domu.

Smanjite vlagu kako biste postigli zdravi zrak u domu

Čisti zrak je ključan za postizanje ugodne atmosfere u Vašem domu.

Obično mislimo da je zrak na ulici zagađeniji nego onaj u našim domovima, ali istina je da ponekad zrak unutar našeg doma može biti lošiji od zraka koji nas okružuje vani. Stoga je važno održavati čist i zdrav zrak unutar Vašeg doma.

Morat ćete početi s čišćenjem. Neophodno je očistiti prašinu koja se nakuplja na netaknutim površinama kako bi se izbjeglo njeno širenje. Usisajte tepih, kauč i ostale mekane predmete koji mogu sakupljati prašinu i druge alergene. Zamolite članove Vaše obitelji da uklone svoje cipele i kapute prilikom ulaska u kuću. I konačno, nemojte zaboraviti pranje poda. Ono će pomoći u skupljanju preostale prašine koja je možda ostala nakon usisvanja.

Sada kada ste sve očistili, zapamtite da je također važno smanjiti vlagu u Vašem domu kako biste postigli zdravi zrak. Optimalna razina vlage je između 50 i 60%. Razina vlažnosti mijenja se ovisno o vremenskim i kućnim aktivnostima pa je važno znati ju mjeriti i kontrolirati. I visoka ili niska razina vlažnosti može stvoriti nelagodu, stoga je važno kontrolirati vlagu.

Jedan od načina da to učinite jest postavljanje odstranjivača vlage u Vaš dom. Ovaj uređaj pomaže u smanjenju viška vlage koju možete imati kako bi se postigla odgovarajuća razina vlažnosti u Vašem domu. Postavite aparat u one vlažne prostorije gdje se najvjerojatnije pojavljuje visoka vlažnost, poput kupaonice ili kuhinje.

Možete dobiti čisti zrak u svojoj kuhinji uz pomoć odstranjivača vlage koji će će upiti višak vlage u zatvorenom prostoru.

Odstranjivač vlage može pomoći u postizanju čistog zraka u Vašem domu. Ali što ako možete smanjiti višak vlage i istodobno stvoriti posebno mirisno raspoloženje u Vašem domu? Aromatherapy tableta zvuči kao dobro rješenje za postizanje obje karakteristike. Ova tableta za odstranjivača vlage kombinira upijanje vlage s posebnim mirisnim uljima koji donose mirisna raspoloženja u Vaš dom.

Moglo bi vas također zanimati