Skip to Content
4 modi per prevenire spiacevoli effetti causati dall'eccessiva umidità

Prevenire l'umidità e i suoi spiacevoli effetti

Evo nekoliko načina kako možete spriječiti negativne utjecaje vlage

Plijesan je jedna od vidljivih posljedica mogućih učinaka visoke vlage i može nastati bilo gdje; također i na mjestima koje ne možete vidjeti. Prije nego krene stvarati probleme, spriječite na vrijeme da zrak ne postane previše vlažan.

1. Cirkulacija zraka

Prozračite svoju kuću redovito otvaranjem vrata i prozora, osobito u malim prostorijama. Budući da je kondenzacija na prozorima čest problem, uklonite sve predmete s prozora koji sprječavaju cirkuliranje zraka. Namještaj ne smije biti postavljen preblizu zidovima. Premještanje namještaja malo dalje od zida poboljšat će cirkulaciju zraka.

2. Osigurajte dobru ventilaciju u kuhinji i kupaonici

Ne smijete zaboraviti na pravilno provjetravanje tijekom kuhanja i tuširanja. Ventilator u kupaonici pomaže u suzbijanju viška vlage i sprječavanju stvaranja crne plijesni. Također pomaže i smanjeno vrijeme tuširanja. Korištenje ventilacijske nape u kuhinji može pomoći u zaštiti kuće od neželjenih mirisa i vlage.

Korištenje ventilacijske nape u kuhinji može pomoći u zaštiti kuće od neželjenih mirisa i vlage.

3. Provjera oluka

Provjerite jesu li oluci bez ostataka koji mogu blokirati protok vode s Vašeg krova i redovito ih pregledavajte zbog mogućih oštećenja. To će spriječiti curenje, a time i prodor vlage u Vaš dom.

4. Postavite odvlaživač zraka

Još jedna pomoć pri kondenzaciji i ostalim učincima viška vlage je postavljanje odstranjivača vlage. Možete ga smjestiti u bilo koju prostoriju kao što je dnevna soba ili kuhinja. Ovaj uređaj učinkovito upija suvišnu vlagu i stvara ugodnu atmosferu u Vašem domu.

Postavljanje odstranjivača vlage odličan je način za prevenciju učinaka vlage.

Imajte na umu ove savjete u bilo kojem trenutku spriječite pojavu neugodnih učinaka od prekomjerne vlage!

Moglo bi vas također zanimati