Skip to Content
Prekomerno vlago lahko zmanjšate. Tukaj so 4 načini kako

Nasveti za zmanjšanje količine vlage prostoru

Kako smanjiti vlagu u prostorijama i postići savršenu atmosferu.

Mnogi domovi suočavaju se viškom vlage u prostorijama. Postoji mnogo razloga zašto nastaje vlaga, ali postoje i jednostavni načini kontrole i smanjenja vlage. Provjerite:

1. Promijenite svoje navike

Tročlana obitelj dnevno prosječno proizvede 12 litara vode u zraku kroz svakodnevne aktivnosti. Kraćim i hladnijim tuširanjima i prekrivanjem tava poklopcima, možete smanjiti razinu vlage u Vašem domu.

Kuhanje je jedan od razloga nastanka vlage u domu.

2. Prirodna ventilacija

Drugi jednostavan način kontrole je držati dom temeljito prozračenim. Koristite ventilacije u prostorijama visoke vlage kao što su kupaonica i kuhinja i redovito otvarajte prozore.

Otvaranje prozora pomaže u smanjenju vlage.

3. Klima uređaji

Kada prirodna ventilacija ne uklanja dovoljno vlage, klima uređaj je savršeno rješenje. Vrući ili hladni zrak iz klima uređaja suši zrak čime se smanjuje visoka vlaga u prostoriji.

4. Postavite odvlaživač zraka

Dobro i učinkovito rješenje pri uklanjanju prekomjerne vlage jest postavljanje odstranjivača vlage. Ovaj uređaj pruža vrhunsko upijanje vlage i vrlo učinkovitu neutralizaciju mirisa što pomaže u zaštiti prostorije od neugodnog mirisa i plijesni.

Postavljanje odstranjivača vlage pomaže u smanjenju prekomjerne vlage.

Male i jednostavne akcije mogu imati velike i vrijedne reakcije. Provedite ih sada i uživajte u udobnosti vlastitog doma.

Moglo bi vas također zanimati