Skip to Content
Uzroci nastanka vlage
Saznajte koji su uzroci nastanka vlage u Vašem domu.

Što uzrokuje vlagu?

Možda se pitate zašto Vaš dom pati od visoke vlage. Niske temperature i kišno vrijeme glavni su uzročnici nastanka vlage u domu. Također, tročlana obitelj prosječno proizvede 12 litara vode u zraku. Štiteći Vaš dom od vanjskih utjecaja, zatvarate vlagu u unutrašnjosti Vašeg doma. Osim naših aktivnosti, brojni su faktori koji mogu utjecati na razinu vlage u domu. Otkrijte koji su uzroci nastanka vlage i kako spriječiti ili kontrolirati vlagu kako biste postigli savršenu atmosferu u Vašem domu.

Otkrijte uzorčnike vlage

PRODOR VODE

Zidovi naših domova imaju poroznu strukturu u kojoj se mogu pronaći sitne pukotine. Upravo kroz te pukotine vlaga jednostavno prodire u Vaš dom, posebni u vlažnim vremenskim uvjetima.

KONDENZACIJA VODE

Temperaturne razlike u kombinaciji sa slabom ventilacijom zraka dovode do kondenzacije i sitnih kapi vode koje se kondenziraju na zidovima ili prozorima.

PUKOTINE

Na izolacijskom sloju zidova i u temeljima objekta moguća je pojava sitnih
pukotina koje omogućavaju penetraciju vode u zidove.

PROPUŠTANJE VODE

Pokvarena slavina ili propuštanje vode iz perilice rublja ili suđa može rezultirati visokom vlagom u okolini koja može oštetiti podove ili zidove.

AKTIVNOSTI

Kupanje, tuširanje, kuhanje, sušenje odjeće ili pranje podova su aktivnosti koje povećavaju razinu vlage u domu. Tročlana obitelj prosječno proizvede 12 litara vode u zraku.

Saznajte više o posljedicama vlage

  • 3 min čitanja
    5 uzroka zašto Vaš dom pati od vlage

    Otkrijte uzroke nastanka vlage u Vašem domu.