perfect-humidity-level-stage

Pronađite savršenu razinu vlage za Vaš dom

Vlaga je važna za Vašu dobrobit.

Što je idealna razina vlage za Vaš dom?

Važno je biti svjestan idealne sobne temperature i poželjne razine vlažnosti za Vaš dom kako biste izbjegli probleme s kućanstvom i zdravljem Vaše obitelji. Previsoka ili preniska razina vlage u domu može imati neugodan učinak na Vaše zdravlje.

Temperatura i količina vlage temelj su za mjerenje relativne vlažnosti koja je prisutna u zraku. Obično se mjeri od 0 do 100 posto, a nula znači da nema vlage. Iako su unutarnje temperature i relativna vlažnost često osobne preferencije, istraživači su otkrili kako je prosječna razina vlažnosti između 50 i 60 posto u zatvorenom prostoru s poželjnom temperaturom između 19° C i 24° C. Razina vlažnosti ne samo da ovisi o vremenu i mjestu, već i o različitim aktivnostima koje se obavljaju u Vašem domu kao što su kuhanje, glačanje, kupanje, čišćenje ili sušenje odjeće.

Visoka razina vlage ukazuje na to da je Vaš dom previše vlažan i postoji opasnost od oštećenja kućanstva što može dovesti do skupih popravaka. Vizualni test površina jedan je od najjednostavnijih načina. Kondenzacija prozora je lako vidljiva i može se pronaći bilo gdje u prostorijama kao što su kupaonica, kuhinja i sva područja koja sadrže staklene površine. Drugi znak visoke vlage je pronalaženje vlažnih mrlja, plijesni, ljuštenja boje i pozadine. Također možete primijetiti miris plijesni. Konačno, obratite pažnju na članove vaše obitelji s alergijama jer visoka vlaga može pogoršati alergijske reakcije.

Previsoka razina vlage može izazvati zabrinutost. Preniska razina vlage znači nedostatak vlage, najčešće pristuno pri hladnijim temperaturama i osušit će zrak u domu jer hladni zrak ne može zadržati vodenu paru. Neki od vidljivih znakova su suhe usne, svrbež i koža.

perfect-humidity-level-living-room
Odstranjivač vlage pomaže u postizanju idealne razine vlage u dnevnom boravku.

Kao što smo vidjeli, relativna vlaga može varirati ovisno o nekoliko uzroka. I previsoka i preniska razina može uzrokovati brige i probleme obitelji i domu i stoga je važno paziti i kontrolirati vlagu kada god je moguće. Ukoliko niste sigurni kako postići pravilnu razinu vlage u domu, pustite odstranjivač vlage da riješe problem. Oni će smanjiti višak vlage i učiniti okolinu više privlačnom.

Jeste li znali da vrijeme može uzrokovati probleme s vlagom u Vašem domu?

Vrijeme može utjecati na nastanak vlage u Vašem domu.

weather-humidity-problems-teaser
Pročitajte više

5 uzroka zašto Vaš dom pati od vlage

Otkrijte uzroke nastanka vlage u Vašem domu.

causes-home-humidity-teaser
Pročitajte više